1404-08-19 14:07
133
0
95852
نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس:

کشاورزان از پرداخت قطره‌چکانی مطالبات‌شان گله‌مندند

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت به تعهدات خود در قبال گندمکاران عمل نکرد، گفت: کشاورزان از پرداخت قطره‌چکانی مطالبات‌شان گله‌مندند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، عبدالغفور امان‌زاده در خصوص مطالبات دیرینه گندمکاران استان گلستان از عدم پرداخت به موقع و کامل قیمت خرید تضمینی گندم توسط دولت انتقاد کرد و این موضوع را ناشی از مشکلات اقتصادی دولت دانست.

وی اظهار کرد: از کشاورزان به دلیل تاخیر در وجوه کشاورزان عذرخواهی می‌کنم و این عذرخواهی باید از سوی دولت صورت گیرد.

امان‌زاده با تاکید بر اینکه شفاف‌سازی در مورد کسر ۵ درصدی بیمه کشاورزان ضروری است، تصریح کرد: ما در قانون بودجه ردیفی برای پرداخت به موقع قیمت گندم در نظر گرفته بودیم که می‌توانست پاسخگوی حداقل ۱۲ میلیون تن خرید باشد اما متاسفانه دولت به دلیل شرایط اقتصادی نتوانست به تعهدات خود عمل کند.

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس خاطرنشان کرد: پرداخت مطالبات کشاورزان به صورت قطره‌چکانی است که کشاورزان ما را سردرگم کرده است.

امان‌زاده درخصوص اختصاص دادن کسر درصدی از مبلغ فروش گندم برای بیمه اجباری کشاورزان گفت: در برنامه هفتم توسعه حمایتی برای گندم در نظر گرفته شده که بیمه اجباری بخشی از آن است.

وی خاطرنشان کرد: یک حالت نامفهومی و ابهام در اذهان عمومی کشاورزان پیش آمده است این پنج درصد که گفته می‌شود در واقع کمتر از ۲ درصد از مبلغ کل است و مربوط به بیمه اجباری است که دولت برای کشاورزان در نظر گرفته است.

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس با بیان اینکه این مبلغ برای جبران خسارات احتمالی کشاورزان در نظر گرفته شده است، افزود: حتی اگر خودشان به صورت مستقیم اقدام به بیمه نکرده باشند این پول خسارت دیدگان در برنامه گنجانده شده و در زمان برداشت گندم از بیمه گذار گرفته می‌شود اما امسال به دلیل مشکلاتی این موضوع برای کشاورزان ابهام ایجاد کرده است.

امان‌زاده در خصوص روش جدید قیمت‌گذاری در سال جاری توضیح داد: امسال روش کار را عوض کردیم قیمت گندم که تا ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان متغیر است قیمت بالاتری در نظر گرفته خواهد شد ما مبلغ ۶۶۵ هزار تومان را بابت بیمه به صورت جداگانه در نظر گرفته‌ایم که این مبلغ به صورت قرضی توسط دولت به بیمه‌گذار پرداخت می‌شود و در زمان برداشت گندم از بیمه‌گذار دریافت خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد که بانک کشاورزی استان با فراهم کردن تسهیلات بتواند به بیمه‌گذاران کمک کند تا سریع‌تر به حقوق خود برسند.

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا بر ضرورت اطلاع‌رسانی شفاف و همگانی در مورد این مسائل تاکید کرد و گفت: موضوع این است که کشاورز باید از جریان امور مطلع باشد تمام مسئولین استانی و شهرستانی باید در اطلاع‌رسانی به کشاورزان فعال باشند متاسفانه این اطلاع‌رسانی به خوبی صورت نگرفته و این خود مسئولین هستند که باید در این زمینه پاسخگو باشند.

خبرنگار: سمیرا رجبی

انتهای خبر/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.